17 Απριλίου 2016

Τα μηνύματα σε Messenger και WhatsApp ξεπερνούν κατά πολύ τα sms

Η εφαρμογή Messenger του Facebook ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα της εταιρίας για το 2015, όπως δήλωσε ο Mark Zuckerberg στο ετήσιο συνέδριο F8 των προγραμματιστών και είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή στο iOS παγκοσμίως, μετά το Facebook.

Στην περσινή F8, ειπώθηκε πώς το Facebook Messenger έχει 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα. Τον Ιανουάριο ο αριθμός αυξήθηκε σε 800 εκατομμύρια. Πλέον, λίγους μόλις μήνες αργότερα, εκτινάχθηκε στους 900 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες.

Δεδομένης της αυξανόμενης δημοφιλίας αλλά και της ευρείας εξάπλωσης των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων παγκοσμίως, αυτό το στατιστικό στοιχείο δεν αποτελεί και ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι η εξάπλωση του Messenger έχει ξεπεράσει άλλα προϊόντα της εταιρίας όπως το WhatsApp και το Instagram. O Zuckerberg επίσης δήλωσε ότι η συνολική δραστηριότητα των Facebook Messenger και WhatsApp είναι 3 φορές μεγαλύτερη του παγκόσμιου αριθμού SMS, συγκεκριμένα στα 60 δις μηνύματα τη μέρα σε σύγκριση με τα 20 δις SMS.

Via Myphone