14 Απριλίου 2016

Έτοιμη να ρίξει αυλαία η Blackberry

Η BlackBerry σχεδιάζει να λανσάρει δυο νέες συσκευές με λειτουργικό Android σαν απέλπιδα προσπάθεια για να αποφύγει την εγκατάλειψη του τμήματος συσκευών. Και μιλώντας για εγκατάλειψη, φαίνεται ότι η εγκατάλειψη του δικού της λειτουργικού BB10 για χάρη του Android δεν ήταν αρκετή μέχρι σήμερα για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 Το Priv από τον περασμένο Νοέμβριο έχει πουλήσει περίπου 600.000 τεμάχια σε αντίθεση με το πλάνο που ήθελε να έχει πουλήσει 850.000. Αυτά τα χαμηλά νούμερα οδήγησαν σε εικασίες ότι το τμήμα συσκευών θα βάλει λουκέτο και η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην παραγωγή ασφαλές λογισμικού.

Ωστόσο ο CEO John Chen σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «The National» την περασμένη Πέμπτη ανέφερε ότι φέτος θα προχωρήσει η εταιρεία σε δυο νέες mid-range συσκευές Android. Η μια εξ αυτόν θα είναι με φυσικό πληκτρολόγιο παρόμοια με το Priv, ενώ η δεύτερη θα είναι εξολοκλήρου με οθόνη αφής. Συνέχισε αναφέροντας ότι πολλοί εταιρικοί πελάτες, του ανέφεραν ότι θέλανε να αγοράσουν συσκευές αλλά τα 700 δολάρια ήταν πολλά, και ότι θα ενδιαφερόντουσαν περισσότερο για συσκευές 400 δολαρίων.

Σκοπός της εταιρείας είναι το τμήμα να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 30%, ενώ το κερασάκι της συνέντευξης ήταν η δήλωση του CEO που αναφέρει ότι «Από τότε που ανέλαβα στην εταιρεία (το Νοέμβριο 2013) έχω πει ότι θα κάνω κερδοφόρο το τμήμα συσκευών κι αν δεν μπορώ να καταστεί κερδοφόρο, διότι η αγορά δεν θα με αφήσει, τότε θα βγούμε από αυτή την δραστηριότητα. »

Via Myphone