3 Φεβρουαρίου 2015

Πτώση για πρώτη φορά μετά από χρόνια στις πωλήσεις tablets!

Το ρόλο τους ως “ατμομηχανή” του κλάδου έχουν αρχίσει να απεμπολούν τα tablets, με τις πωλήσεις να εμφανίζουν το 4ο τρίμηνο του 2014, για πρώτη φορά, αρνητικό πρόσημο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι εκτιμήσεις για την πτώση της διεθνούς αγοράς κυμαίνονται μεταξύ μιας “μετριοπαθούς” πτώσης 3,2%, που είναι η χθεσινή εκτίμηση της IDC και μιας μείωσης της τάξης του 12%, σύμφωνα με την Canalys.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, οι πωλήσεις tablets (και 2-in-1 συσκευών) μειώθηκαν, διεθνώς, το 4ο τρίμηνο του 2014 σε 76,1 εκατ. Πάντως, σε επίπεδο έτους, η αγορά κρατήθηκε σε ένα πιο ασφαλές έδαφος, με τις συνολικές πωλήσεις του 2014 να είναι αυξημένες κατά 4,4%, στα 229,6 εκατ. τεμάχια.

Όσον αφορά τους κατασκευαστές, η Apple διατήρησε τους τρεις τελευταίους μήνες του 2014 το προβάδισμά της έναντι της δεύτερης στην κατάταξη Samsung, με τη Lenovo να βρίσκεται στην τρίτη θέση, την ASUS να έπεται και την Amazon να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Πάντως, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IDC, οι κατασκευαστές, που βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις της διεθνούς κατάταξης, με εξαίρεση τη Levovo, “είδαν” μείωση των πωλήσεων τους. Στον αντίποδα, οι μικρότεροι παίκτες της αγοράς κατέγραψαν αθροιστικά άνοδο κατά 36,2%, ενώ το μερίδιο τους, πλησιάζει το ήμισυ της αγοράς, διαμορφούμενο σε 46,2%.

Το υπόλοιπο άρθρο θα το βρείτε εδώ