22 Ιανουαρίου 2015

Αυτός είναι ο επόμενος browser της Microsoft

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Microsoft αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του Windows 10 event τον νέο browser με την κωδική ονομασία Project Spartan ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει τον Internet Explorer, ενώ έρχεται με ένα νέο interface παρόμοιο με αυτό του Chrome.

Ο νέος browser θα δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε σχόλια σε ιστοσελίδες και να τα μοιραστείτε με άλλους χρήστες, κάτι που θα είναι εφικτό τόσο σε συσκευές με οθόνη αφής όσο και σε συσκευές που συνεργάζονται με ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Όσον αφορά στα νέα χαρακτηριστικά reading list και reading mode, ενσωματώνουν παρόμοιες εφαρμογές όπως τα Pocket ή Instapaper apps της Apple, ενώ το reading list feature θα λειτουργεί και offline. Επιπλέον, το Project Spartan θα ενσωματώνει την Cortana, την προσωπική βοηθός των χρηστών για τα Windows 10 (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ένα νέο build των Windows 10 για PCs, το οποίο θα διατεθεί σε συγκεκριμένους testers, ενώ τον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση του λειτουργικού για κινητά. Τέλος, το Project Spartan θα περιλαμβάνεται στις earlier previews εκδόσεις.

Via Enternity