13 Νοεμβρίου 2014

10η έκθεση ρετρό υπολογιστών και κονσολών στο Ψυχικό

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την δέκατη έκθεση ρετρό υπολογιστών και κονσολών (και την τέταρτη έκθεση μέσα στο 2014) που θα κάνει η ομάδα του RetroComputers.gr και θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μωραΐτη στο Ψυχικό.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10πμ μέχρι τις 9μμ και η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας των υπολογιστών και παιχνιδομηχανών, με παλαιούς υπολογιστές και κονσόλες από τη δεκαετία του 1970 μέχρι περίπου το 2000 αλλά και διάφορα άλλα έξτρα αντικείμενα που συνδέονται με το αντικείμενο της έκθεσης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης αρκετά events, ομιλίες, διαγωνισμό για το υψηλότερο hiscore στο παιχνίδι Breakout σε Atari 2600 , παρουσιάσεις με διάφορα θέματα π.χ. η ιστορία των υπολογιστών κτλ, καθώς και ένα PC που θα διατεθεί για μάθημα συναρμολόγησης για να δουν όσοι ενδιαφέρονται τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας υπολογιστής αλλά και τι κάνει το καθένα, όπως επίσης να δοκιμάσουν και οι ίδιοι να το συναρμολογήσουν μόνοι τους και πολλά άλλα.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση από την ομάδα Zeus Group του "νέου" text adventure για ZX Spectrum+3 "Στην Γη των Δεινοσαυρων". Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου ο παίκτης μέσα από στατικές εικόνες και την ιστορία που τις ακολουθεί, κάνει τις επιλογές του και ανάλογα θα τελειώσει με επιτυχία ή όχι την αποστολή.

Περισσότερα ζωντανά επί της έκθεσης, ψάξτε τον ZX Spectrum +3 και μπείτε και εσείς στο κόσμο των εξερευνήσεων σε 8bit !!!

Via Retro Computers