15 Οκτωβρίου 2014

HTC Nexus 9: Με 64bit Tegra K1 και Android 5.0 Lolipop (Video)

To νέο tablet της σειράς Nexus θα είναι λοιπόν κατασκευασμένο από την HTC και θα βγαίνει στις 9 ίντσες με σχέση 4:3. Κατασκευαστικά θυμίζει αρκετά την σειρά Nexus με μαλακό πίσω μέρος με το σχήμα του να αποτελείται από 4 στρογγυλές γωνίες.

Δεν θα είναι αλουμινένιο όπως είχαμε ακούσει τον τελευταίο καιρό, αλλα περιμετρικά θα περιέχει αλουμινένιο φινίρισμα. Τα χρώματα που θα διατίθεται, τουλάχιστον αρχικά θα είναι μαύρο, λευκό και μπεζ.

Πάμε τώρα στα χαρακτηριστικά του. 8.9" IPS οθόνη όπως είπαμε και πιο πριν. Εσωτερικά υπάρχει ο 64-bit επεξεργαστής της Nvidia K1 χρονισμένος στα 2,3 GHz σε συνδυασμό με την Keepler DX1 GPU και 2 GB RAM.

Στο οπίσθιο μέρος θα βρούμε μια φωτογραφική κάμερα των 8ΜΡ ενώ θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις σύμφωνα με τον αποθηκευτικό χώρο, στα 16 και 32 GB. Όλα αυτά θα τροφοδοτούνται από μια μπαταρία των 6700 mAh ενώ σύμφωνα με την Google θα υπάρχει και η συμβατότητα με ταχυφορτιστές προσφέροντας μέχρι και 6ώρες χρήση με μόλις 15 λεπτά φόρτιση.

Τέλος στο εμπρόσθιο μέρος θα υπάρχουν 2 στερεοφωνικά ηχεία τεχνολογίας BoomSound με την υπογραφή της HTC, ενώ το λειτουργικό του, τι άλλο, παρά το Android 5.0 Lollipop.

Η Google ήταν ευγενική στο να μας προσφέρει και ημερομηνία διάθεσης. Έτσι οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν από μεθαύριο, με την διάθεση των πρώτων κομματιών να γίνει, πιθανότατα μέσω του Play Store στις 3 Νοεμβρίου.

Via Myphone