15 Οκτωβρίου 2014

Google: Android 5.0 Lolipop, αυτή είναι η επόμενη έκδοση του Android!

Μεγάλη ημέρα η σημερινή 15η Οκτωβρίου 2014 για την Google, καθώς παρουσίασε την πέμπτη έκδοση του ηγήτορα των mobile OS.

Διατηρώντας την παράδοση που θέλει κάθε έκδοση του Android να συνοδεύεται από ένα γλύκισμα, η Google έδωσε τέλος στις εικασίες σχετικά με την ονομασία, επισημοποιώντας το Lollipop ως συνοδευτικό γλυκό προσδιορισμό του Android 5.0. Ολοκληρώνεται έτσι ένας κύκλος δοκιμών που ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου, όταν στα πλαίσια του συνεδρίου Google I/O παρουσιάστηκε η L Preview έκδοση του OS.

Φυσικά, όπως με κάθε νέα έκδοση του Android τα τελευταία χρόνια, η αρχή θα γίνει από τις συσκευές της οικογένειας Nexus, τα μέλη της οποίας αυξάνονται με την προσθήκη τoυ phablet Nexus 6 και του tablet Nexus 9.

Δεδομένου ότι η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στο mobile οικοσύστημα, οι χρήστες αναπόφευκτα οδηγούνται σε υψηλές προσδοκίες όσον αφορά το major revision του λειτουργικού συστήματος και κατά πως φαίνεται η Google δεν έχει σκοπό να τους απογοητεύσει.

Το Lollipop κατά δήλωση της τελευταίας είναι «η μεγαλύτερη και πλέον φιλόδοξη έως τώρα έκδοση του Android». Αλλαγές υπάρχουν σε όλους τους τομείς (εμφανείς και αφανείς) το απαρτίζουν και ο σκοπός είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία χρήσης για τον χρήστη mobile συσκευών. Ας δούμε τι αλλαγές φέρνει το «γλειφιτζούρι» της Google.

Tο υπόλοιπο άρθρο θα το βρείτε στο Myphone