16 Οκτωβρίου 2014

Apple: Ανακοίνωσε τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3!

Μετά την παρουσίαση του νέου iPhone πριν λίγες εβδομάδες σήμερα η Apple μας παρουσίασε τα νέο iPads σε σχετικό event που είχε ανακοινώσει εδώ και μέρες.

Έτσι λοιπόν μας παρουσίασε δυο νέα iPad το iPad Air 2 και το iPad mini 3 τα οποία έχουν αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τα περσινά μοντέλα.

Το iPad Air 2 είναι απίστευτα λεπτό με πάχος μόλις 6.1 χιλιοστά που το κάνει το πιο λεπτό tablet που υπάρχει στην αγορά, το iPad Air 2 έχει την ίδια οθόνη με το προηγούμενο μοντέλο αλλα στο εσωτερικό έχει αρκετές διαφορές.


Το iPad Air 2 έχει έχει ένα A8X chipset από την Apple το οποιο προσφέρει 40% γρηγορότερη CPU και 2.5 φορές καλλίτερη απόδοση στην GPU σε σχέση με το A7 Chipset.

Το μικρότερο νέο μέλος της οικογένειας το iPad mini 3 κρατάει και αυτό την ίδια οθόνη δηλαδή 7.9 με ανάλυση 1,536 x 2,048 pixels.

Το iPad mini 3 θα διαθέτει Touch ID δηλαδή έναν αισθητήρα που θα διαβάζει τα δακτυλικά αποτυπώματα του χρήστη , θα το δούμε να κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις 16GB και 64GB ενώ θα κυκλοφορήσει και σε χρυσό χρώμα.

Δυστυχώς το iPad mini 3 δεν θα έχει τόσο δυνατή κάμερα όσο το περσινό μοντέλο και έτσι όσοι το αγοράσουν θα πρέπει να βολευτούν με μια κάμερα 5MP.

Τέλος το iPad mini 3 θα έχει ίδιο chipset με το iPhone 6 αν και ακόμα αυτό δεν έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο και θα έχει 1GB μνήμη RAM.


Τα δυο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν την επόμενη παρασκευή ενώ οι προ παραγγελίες ξεκινάνε από αύριο, οι τιμές είναι ίδιες με πέρσι και έτσι το mini 3 ξεκινάει από τα 399 δολάρια ενώ το Air 2 από τα 499 δολάρια.